Използваме cookies. Използвайки този уеб сайт, вие се съгласявате с тяхното използване.
OK
Статус на поръчка x
Изход

00359 2 491 71 4600359 2 491 71 46

X
Имате ли нужда
от помощ?
Тук ще ви
преведем стъпка
по стъпка към
новите ви гуми.
Търсене на гуми
Ширина
Височина
Диаметър
Reifen Finden

По автомобил
Марка:
Серия на модела:
Година на производство / тип:
Серия / Версия:

Гуми за електрически и хибридни автомобили

С увеличаването на броя на регистрациите електрическите автомобили и автомобилите с хибридно задвижване вече не са само тенденция, а бавно се превръщат в постоянна част от пазара. Естествено, за електромобилите (или електромобилите като цяло) и хибридите са необходими специални гуми.

Какво да обмислите при избора на гуми

Сигурно сцепление, висок комфорт при шофиране и въпреки това изключителна икономичност - това са спецификациите. Не лека задача за индустрията за производство за гуми. Разработването на добри гуми за електрически превозни средства изисква изключително интензивни научни изследвания. Производителите от премиум сегмента са готови да инвестират необходимия капитал в иновации, които осигуряват по-голям пробег, без да се пренебрегва безопасността. Моделите традиционни гуми с ниско съпротивление при придвижване (разпознаваемо по стойностите на етикета AA) и висок капацитет на натоварване също могат да бъдат подходящи. Или можете да заложите на сигурно и да изберете така наречената хомологация на гумите, които са одобрени от производителя на автомобила специално за вашия автомобил. Можете да разберете дали това е вашият случай в нашето търсене на гуми по-горе в раздела "За избора на автомобил". В нашия онлайн магазин можем да ви предложим гуми, специално съобразени с тези изисквания.

Какви са най-новите гуми от производителите?


Michelin ePrimacy Междувременно терминът "високи и тесни" се е наложил за гумите за електрически автомобили. Това се отнася за гуми с голяма обиколка и тесен протектор, т.е. гуми, предназначени специално за електрически автомобили. Някои известни производители вече предлагат специални гуми за електрически автомобили:

 • Michelin ePrimacy
  с до 7% по-голям пробег за електрически превозни средства, размери на гумите от 15 до 20 инча
 • Continental EcoContact 6
  с по-нисък разход на гориво, голям пробег, високотехнологично силициево покритие
 • Hankook Kinergy Eco 2
  оптимизирани за ефективен разход на гориво, намален шум при движение на гумите, подобрено сцепление на мокри и сухи повърхности
 • Kumho Wattrun VS31
  с изключително леко тегло благодарение на влагането на най-съвременни материали, оптимизирано съпротивление при движение за максимална ефективност при разхода на гориво, тихо и удобно управление

Изисквания за гуми за електрически автомобили


 • Безопасност
  Както винаги, правилото е: безопасността е на първо място! Гумите за електрически автомобили трябва да гарантират както подходящо сцепление, така и кратък спирачен път, особено при неблагоприятни метеорологични условия. Втората буква на етикета на гумата - в идеалния случай А - означава много добър спирачен път при мокри условия.
 • Ниско съпротивление при движение и по-висок капацитет на натоварване
  Електрическите автомобили обикновено са по-тежки заради огромните батерии, които съдържат. Поради това използваните гуми трябва да се справят с баланса между повишеното натоварване и произтичащото от него по-високо съпротивление при движение, както и износване на гумите и консумация на енергия. Някои производители на гуми предлагат гуми с маркировка XL, предназначени за по-тежки превозни средства. Постигането на възможно най-ниско съпротивление при движение (клас на ефективност А) остава цел, защото е ясно: колкото по-ниско е съпротивлението, толкова по-голям е пробегът.
 • Въртящ момент
  Поради електрическото задвижване, в началото на ускорението върху гумите на електрическите и хибридните автомобили действат по-високи въртящи моменти, отколкото е обичайно за бензиновите или дизеловите автомобили. Това допълнително се отразява на пробега
 • Ниско ниво на шум
  Ниското ниво на шум със сигурност повишава комфорта при шофиране. Тъй като електрическите автомобили обикновено са много тихи, това също трябва да се има предвид при избора на гуми.

Популярни електрически автомобили и подходящи гуми за тях


Label: A-A-68

Може ли етикетът на ЕС за обозначаване на гуми да ми помогне да избера правилните гуми за моя електромобил?

Да, защото етикетът на ЕС за обозначаване на гуми предоставя информация за свойствата на гумата в следните три области:

(а) клас на ефективност

б) сцепление с влажна повърхност

в) емисии на шум

Добрата гума, специално предназначена за електрически автомобили,  трябва да има оценка А в класа за ефективност и в категориите за сцепление с мокра настилка. Собствениците на автомобили, които отдават голямо значение на комфорта при шофиране, избират гума с ниска стойност на децибелите. Колкото по-ниско е числото, толкова по-тихо се движи гумата. Особено тихите гуми се обозначават и със символ на вълна.

Кои подходящи гуми препоръчва barzgumve.com за вашия електрически автомобил?

По-долу са представени някои основни характеристики на гумите - налични в нашия магазин: