Използваме cookies. Използвайки този уеб сайт, вие се съгласявате с тяхното използване.
OK
Статус на поръчка x
Изход
X
Имате ли нужда
от помощ?
Тук ще ви
преведем стъпка
по стъпка към
новите ви гуми.
Търсене на гуми
Ширина
Височина
диаметър
Reifen Finden

По автомобил
Марка:
Серия на модела:
Име на модела:
Тип на превозното средство:

Гуми за електрически и хибридни автомобили

С увеличаването на броя на регистрациите електрическите автомобили и автомобилите с хибридно задвижване вече не са само тенденция, а бавно се превръщат в постоянна част от пазара. Естествено, за електромобилите (или електромобилите като цяло) и хибридите са необходими специални гуми.

Какво да обмислите при избора на гуми

Сигурно сцепление, висок комфорт при шофиране и въпреки това изключителна икономичност - това са спецификациите. Не лека задача за индустрията за производство за гуми. Моделите традиционни гуми с ниско съпротивление при придвижване (разпознаваемо по стойностите на етикета AA) и висок капацитет на натоварване също могат да бъдат подходящи. В нашия онлайн магазин можем да ви предложим гуми, специално съобразени с тези изисквания.

Какви са най-новите гуми от производителите?


Междувременно терминът "високи и тесни" се е наложил за гумите за електрически автомобили. Това се отнася за гуми с голяма обиколка и тесен протектор, т.е. гуми, предназначени специално за електрически автомобили. Някои известни производители вече предлагат специални гуми за електрически автомобили:
 • Michelin ePrimacy
  с до 7% по-голям пробег за електрически превозни средства, размери на гумите от 15 до 20 инча
 • Continental EcoContact 6
  с по-нисък разход на гориво, голям пробег, високотехнологично силициево покритие
 • Hankook Kinergy Eco 2
  оптимизирани за ефективен разход на гориво, намален шум при движение на гумите, подобрено сцепление на мокри и сухи повърхности
 • Kumho Wattrun VS31
  с изключително леко тегло благодарение на влагането на най-съвременни материали, оптимизирано съпротивление при движение за максимална ефективност при разхода на гориво, тихо и удобно управление

Изисквания за гуми за електрически автомобили


 • Безопасност
  Както винаги, правилото е: безопасността е на първо място! Гумите за електрически автомобили трябва да гарантират както подходящо сцепление, така и кратък спирачен път, особено при неблагоприятни метеорологични условия. Втората буква на етикета на гумата - в идеалния случай А - означава много добър спирачен път при мокри условия.
 • Ниско съпротивление при движение и по-висок капацитет на натоварване
  Електрическите автомобили обикновено са по-тежки заради огромните батерии, които съдържат. Поради това използваните гуми трябва да се справят с баланса между повишеното натоварване и произтичащото от него по-високо съпротивление при движение, както и износване на гумите и консумация на енергия. Някои производители на гуми предлагат гуми с маркировка XL, предназначени за по-тежки превозни средства. Постигането на възможно най-ниско съпротивление при движение (клас на ефективност А) остава цел, защото е ясно: колкото по-ниско е съпротивлението, толкова по-голям е пробегът.
 • Въртящ момент
  Поради електрическото задвижване, в началото на ускорението върху гумите на електрическите и хибридните автомобили действат по-високи въртящи моменти, отколкото е обичайно за бензиновите или дизеловите автомобили. Това допълнително се отразява на пробега
 • Ниско ниво на шум
  Ниското ниво на шум със сигурност повишава комфорта при шофиране. Тъй като електрическите автомобили обикновено са много тихи, това също трябва да се има предвид при избора на гуми.

Кои подходящи гуми препоръчва barzgumve.com за вашия електрически автомобил?

По-долу са представени някои основни характеристики на гумите - налични в нашия магазин: