Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

X
Имате ли нужда
от помощ?
Тук ще ви
преведем стъпка
по стъпка към
новите ви гуми.
Търсене на гуми
Ширина
Височина
Диаметър
Reifen Finden
По автомобил
Марка:
Серия на модела:
Година на производство / тип:
Серия / Версия:

Гуми за електрически и хибридни автомобили


С увеличаването на броя на регистрациите електрическите автомобили и автомобилите с хибридно задвижване вече не са само тенденция, а бавно се превръщат в постоянна част от пазара. Естествено, за електромобилите (или електромобилите като цяло) и хибридите са необходими специални гуми.

Какво да обмислите при избора на гуми


Сигурно сцепление, висок комфорт при шофиране и въпреки това изключителна икономичност - това са спецификациите. Не лека задача за индустрията за производство за гуми. Разработването на добри гуми за електрически превозни средства изисква изключително интензивни научни изследвания. Производителите от премиум сегмента са готови да инвестират необходимия капитал в иновации, които осигуряват по-голям пробег, без да се пренебрегва безопасността. Моделите традиционни гуми с ниско съпротивление при придвижване (разпознаваемо по стойностите на етикета AA) и висок капацитет на натоварване също могат да бъдат подходящи. Или можете да заложите на сигурно и да изберете така наречената хомологация на гумите, които са одобрени от производителя на автомобила специално за вашия автомобил. Можете да разберете дали това е вашият случай в нашето търсене на гуми по-горе в раздела "За избора на автомобил". В нашия онлайн магазин можем да ви предложим гуми, специално съобразени с тези изисквания.

Какви са най-новите гуми от производителите?


Междувременно терминът ""високи и тесни"" се е наложил за гумите за електрически автомобили. Това се отнася за гуми с голяма обиколка и тесен протектор, т.е. гуми, предназначени специално за електрически автомобили. Някои известни производители вече предлагат специални гуми за електрически автомобили:

Ново поколение: Гуми HL за тежкотоварни автомобили

Тежките електрически автомобили и SUV-ове с електрическо или хибридно задвижване тежат на пътя повече, отколкото обикновените леки автомобили. Тези превозни средства обаче рядко предлагат възможност за използване на по-големи гуми с по-висок капацитет на натоварване. По тази причина Continental представя първите гуми за леки автомобили с новия идентификатор на индекса на натоварване "високо натоварване" - накратко "HL".

Характеристики на гумите за високо натоварване

Разликата между гумите HL и конвенционалните гуми е в самия състав. По-голямата товароносимост е резултат от промени в структурата на гумата и сместа на материала. За да ви предложим оптималната гума, бяха взети предвид и други фактори като съпротивлението при търкаляне и пробега. Подобен важен аспект е да се поддържа постоянно нисък шум при движение.

Първата гума HL е на Continental

Индексът на натоварване (LI) показва максималното допустимо натоварване на гумите на автомобила. През януари 2021 г. Continental за първи път представи гуми HL с индекс на натоварване 101. Капацитетът на натоварване се изчислява на 825 кг. Заявената цел е хибридните и електрическите превозни средства с голям брой двигатели да бъдат оборудвани с гуми за тежкотоварни автомобили. Това е важно, тъй като пазарният дял на тези два вида постепенно се увеличава. Според статистиката тези автомобили тежат средно с около 300 кг повече от автомобилите с дизелови или бензинови двигатели. Това представлява истинско предизвикателство, тъй като възможностите за поставяне на по-големи гуми на вашия автомобил са просто ограничени.
За разлика от предишните гуми XL с индекс на товароносимост 98, товароносимостта на гумите HL на Continental е увеличена с 10% - от 750 кг на 825 кг на гума. Важно е да знаете: Налягането в гумите остава непроменено - приблизително 2,5 бара. Между другото: Можете да намерите индекса на натоварване, определен за вашия автомобил, в свидетелството за регистрация, част 1 (документ за регистрация на автомобила). Последните две или три цифри са от значение. За да създадете резерви по отношение на товароносимостта, можете да надвишите индекса на натоварване от правна гледна точка.

Изисквания за гуми за електрически автомобили


 • Безопасност
  Както винаги, правилото е: безопасността е на първо място! Гумите за електрически автомобили трябва да гарантират както подходящо сцепление, така и кратък спирачен път, особено при неблагоприятни метеорологични условия. Втората буква на етикета на гумата - в идеалния случай А - означава много добър спирачен път при мокри условия.
 • Ниско съпротивление при движение и по-висок капацитет на натоварване
  Електрическите автомобили обикновено са по-тежки заради огромните батерии, които съдържат. Поради това използваните гуми трябва да се справят с баланса между повишеното натоварване и произтичащото от него по-високо съпротивление при движение, както и износване на гумите и консумация на енергия. Някои производители на гуми предлагат гуми с маркировка XL, предназначени за по-тежки превозни средства. Постигането на възможно най-ниско съпротивление при движение (клас на ефективност А) остава цел, защото е ясно: колкото по-ниско е съпротивлението, толкова по-голям е пробегът.
 • Въртящ момент
  Поради електрическото задвижване, в началото на ускорението върху гумите на електрическите и хибридните автомобили действат по-високи въртящи моменти, отколкото е обичайно за бензиновите или дизеловите автомобили. Това допълнително се отразява на пробега
 • Ниско ниво на шум
  Ниското ниво на шум със сигурност повишава комфорта при шофиране. Тъй като електрическите автомобили обикновено са много тихи, това също трябва да се има предвид при избора на гуми.

Популярни електрически автомобили и подходящи гуми за тях

Най-продаваните електрически автомобили през 2020 г. При нас можете да намерите подходящите гуми за тях. Просто използвайте връзката за подробно търсене за вашия автомобил.

# Име на модела / Тип Покажи гуми
1 Renault Zoe Търсене на гуми Renault Zoe
2 VW e-Golf Търсене на гуми VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Търсене на гуми Tesla Model 3
4 VW ID.3 Търсене на гуми VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Търсене на гуми Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Търсене на гуми TSmart Fortwo
7 VW e-Up Търсене на гуми VW e-Up
8 BMW i3 Търсене на гуми BMW i3
9 Audi E-Tron Търсене на гуми Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Търсене на гуми Opel Corsa-e
Label: A-A-68

Етикет на ЕС за обозначаване на гуми и електрически автомобили


Може ли етикетът на ЕС за обозначаване на гуми да ми помогне да избера правилните гуми за моя електромобил?

Да, защото етикетът на ЕС за обозначаване на гуми предоставя информация за свойствата на гумата в следните три области:

a) клас на ефективност

b) сцепление с влажна повърхност

c) емисии на шум

Добрата гума, специално предназначена за електрически автомобили, трябва да има оценка А в класа за ефективност и в категориите за сцепление с мокра настилка. Собствениците на автомобили, които отдават голямо значение на комфорта при шофиране, избират гума с ниска стойност на децибелите. Колкото по-ниско е числото, толкова по-тихо се движи гумата. Особено тихите гуми се обозначават и със символ на вълна.

Кои подходящи гуми препоръчва barzgumve.com за вашия електрически автомобил?

По-долу са представени някои основни характеристики на гумите - налични в нашия магазин:

Цените включват ДДС и доставка в България.