Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

Потърси гуми за мотоциклет
Ширина
Височина
Строителство
Диаметър
Reifen Finden
скорост
Изберете мотоциклета
Производител:
Капацитет:
Модел:
Тип:

Купете мото гуми – забавлявайте се повече на пътя

Независимо дали карате по селски път, в града или по планински терен: Правилно подбраните мото гуми осигуряват необходимото сцепление. Поради износването на пътя гумите са сред най-натоварваните части на вашия мотоциклет. Веднага щом грайферът започне да отслабва, има смисъл да поръчате нови мото гуми, така че вашият мотор отново да работи гладко.mo-tyre

Кога е износена една мото гума?

Законовата минимална дълбочина на грайфера за мотоциклет е 1,6 мм. За леки мотоциклети е определен на 1 мм. И в двата случая това са абсолютните граници за износване на гумите. Ако дълбочината на протектора на гумата падне под тази граница, застраховката ви ще бъде с изменено покритие. Най-късният етап за смяна на гумите е след като грайферът остане на 2 мм, за да можете да поддържате сцеплението и безпроблемното управление на вашия мотор. Към това се добавя и коефициентът на безопасност при мокри настилки.Можете да измерите дълбочината на грайфера в средната зона на основния протектор в широките канали. Най-лесният начин да направите това е да използвате монета от 50 стотинки. Ако външната лента не се вижда, всичко е наред. След като тя стане видима, е време да закупите нови гуми.

Факторът на стареене на мото гумите

Освен дълбочината на грайфера, важен фактор е и общото състояние на гумите на мотоциклета. Според експерти можете да срещнете проблеми, ако го използвате рядко и/или ако е паркиран навън за дълги периоди от време. Различните метеорологични условия увреждат материала, като по гумите могат да се образуват пукнатини и ясно видимо обезцветяване. В тези случаи е време да поръчате нови мото гуми.След петата година на употреба също е препоръчително да проверявате редовно гумите си за повреди, а след шестата година трябва да планирате покупка на нови гуми. Можете да проверите точната възраст с помощта на DOT номера. Намира се отстрани на гумата, като последните 4 цифри дават информация за месеца и годината на производство.

Правилните гуми за различните типове мотоциклети

Правилните гуми за различните типове мотоциклетиМото гумите трябва да ви пасват точно, също както и вашето облекло - от якетата за мотоциклети до комбо такива, включително протектори и ботуши. Предлагаме специални гуми за различните видове мотоциклети - от мотокрос спортни и Enduroварианти до гуми за скутери и мотопеди.
Гумите за туристически мотоциклети са особен случай, който изисква вашето внимание. Известната марка Michelin, например, препоръчва радиални гуми, ако предпочитате да карате по криволичещи пътища, тъй като те се представят особено добре при наклонен ъгъл. От друга страна, диагоналните гуми се препоръчват, ако вземете много багаж със себе си по време на пътуването си и вашият мотоциклет не е проектиран за високи скорости.Ако планирате да карате по-често на състезателна писта, ще ви трябват специални гуми за мотоциклети, които вече са стандартно селектирани от някои известни производители. Тъй като одобрението за управление на мотор на пътя е необходимо, за да стигнете дотам, докъдето искате да отидете, трябва да правите компромис поне в някои случаи. Важно е обаче винаги да се фокусирате върху качеството, когато се стремите да постигнете максимални скорости на пистата. Когато търсите такъв тип гуми, погледнете в частност индекса на скоростта на мото гумите.

Струва ли си да купите евтини мото гуми?

Отговорът на този въпрос зависи до голяма степен от това, дали въпросните мото гуми са на известни доставчици като Bridgestone или Pirelli. С гуми без марка рискувате те да доведат до опасни ситуации при непредвидими характеристики на шофиране при лоши метеорологични условия. Освен това има по-висок риск от поява на нежелания ефект на трептене, при който кормилото започва да трепти при определени скорости.

Съвет: За да спестите пари от нови гуми, можете да закупите висококачествени гуми за мотоциклети от нас в комплект по двойки. В зависимост от марката и продукта, ние ще ви предоставим отстъпка, която да не натоварва излишно бюджета ви.

Кои мото гуми на кои джанти пасват?

Взаимодействието между гумите и джантите на мотора играе решаваща роля по отношение на поведението при шофиране и динамиката на шофиране. Няма универсален отговор, тъй като тук няколко фактора са важни. Размерът на гумата и възможната ширина на гумата се определят на базата на съществуващата ширина на джантата.Въпреки това, типът мотоциклет, който карате, също играе роля при закупуването на правилните мото гуми. Преди оторизационният сертификат на производителя беше надежден критерий. Междувременно, в случай на гуми с променени параметри по отношение на дизайна и размерите, трябва да се изготви съответният отчет за това срещу заплащане. Също така, когато купувате нови мото гуми, следва да обърнете внимание на одобрението от ЕС за дадения тип на гумите.

Популярни електрически мотори и подходящите за тях гуми

Към момента електрическите мотори все още са рядкост по пътищата. Изненадващо, Harley Davidson е един от пионерите в тази област. Zero Motorbikes е друг производител от САЩ на електрически мотори. Със своя модел Freeride, KTM има E-Enduro в своята гама. Можем да очакваме в бъдеще на пазара да навлязат както и други утвърдени марки, така също и засега все още неизвестни производители.
Като изключим новото шофиране, мото гумите са подложени на същите физически и механични условия, както при всички други модели с двигател с вътрешно горене, в зависимост от типа мотоциклет. При серийна употреба на гумите, хората предпочитат да заложат на качеството на марката от добре познати доставчици.

Разчупване на новите мото гуми

Важна препоръка е внимателно да разчупите новите си мото гуми. Веднага след поставянето им те все още имат гладка повърхност с малко сцепление. Това е особено забележимо при наклони – има риск първоначално да се хлъзнете, ако шофирате небрежно.Обърнете внимание на информацията от производителя за това, какъв пробег в км е необходим за разчупването им на база опи. Дали новите мото гуми разгръщат пълния си потенциал след 50, 100 или 200 км зависи от вашия стил на шофиране и маршрутите, които подбирате на този етап.Използвайте нашия уебсайт, за да поръчате нови гуми за вашия мотор. Стеснете търсенето конкретно по тип мотоциклет и като използвате параметрите: размер на гумата, индекс на скоростта и предпочитан производител. Като алтернатива, започнете проучването с помощта на марката на мотоциклета ви. Така ще е направо детска игра да намерите най-подходящите нови гуми за вашия мотор!
mo-tyre

Цените включват ДДС и доставка в България.