Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

Често задавани въпроси

 1. Има ли максимални скорости на зимни гуми?
 2. Кога и защо бива да сложа зимни гуми?
 3. Може ли да се монтира верига за сняг върху всяка гума? 
 1. Има ли максимални скорости на зимни гуми?

  Максималните скорости за зимни гуми са - според начина на устрйство и маркировката: 160 км/ч (Speed Index Q), 190 км/ч (T), 210 км/ч (H), 240 км/ч (V) и над 240 км/ч (ZR). Ако Вашият автомобил е устроен за по-високи скорости, сте длъжен да сложите плакет с валидните за автомобила скорости във вътрешността на автомобила.
  Лепенка за скоростта - Тук ще го изтеглите безплатно. 2. Кога и защо бива да сложа зимни гуми?

  Препоръчително е още през октомври да се купят зимни гуми заради времето. Поради падащите температури спада еластичността на летните гуми, които се втвърдяват при температури под 7°C. Това води до намаляване на сцеплението с пътя и удължаването на спирачния път! Противно на това зимните гуми се състоят от специални, устойчиви на студ, смеси на гумата с голяма част от силикатен или натурален каучук, които остават еластични през зимата. Зимните гуми имат по-голямо сцепление с мокри и заледени пътни настилки поради качествата на материала и специалния си протектор с хиляди фини нарези (ламели), и превъзхождат зимните гуми по отношение на спиране, управление и ускорение. При това трябва да се има предвид, че според актуалната съдебна практика карането с летни гуми при зимни условия може да има юридически последствия, като загуба застраховката в случай на злополука. 3. Може ли да се монтира верига за сняг върху всяка гума? 

  По принцип може да се монтира верига за сняг върху всяка гума. Понякога може да има ограничения заради джантите. Моля, обърнете внимание особено на алуминиеви джанти за евтен.. указания в експертизата на джантите или в талона на автомобила.