Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

Често задавани въпроси

 1. Какво е DEX?
 2. Резултат от анкетата: Как шофьорите оценяват критериите на етикета за гуми на ЕС?
 3. Къде е изобразен DEX?
 4. Важи ли DEX и за зимни гуми?
 1. Какво е DEX?

  Водещата в Европа интернет търговия на гуми Делтиком помоли чрез представителна европейска анкета, шофьори от 15 страни за тяхната оценка на трите критерия на етикета за гуми на ЕС.

  Възникналото степенуване на критериите създава основата на DEX (Делтиком-индекс за класи на ефективност). С това DEX е комбинация от стойността и важността на отделните критерии на етикета за гуми.

  DEX улеснява решението при закупуване. В онлайн магазините на Делтиком „DEX“  се изобразява чрез система за оценяване с една до пет зведи.

  Колкото повече звезди показва DEX, толкова повече етикираната гума с нейните класи на ефективност съответства на установените предпочитания на анкетирания шофьор.

  Внимание: DEX важи само за летни и целогодишни гуми! 2. Резултат от анкетата: Как шофьорите оценяват критериите на етикета за гуми на ЕС?

  Безоспаснотта е по-важна от икономията. Повече от половината анкетирани считат качеството на сцепление при мокра настилка за най-важен критерии, посочен в етикета на ЕС. На второ място, с повече от 25 процента, според анкетата, следва съпротивлението при търкаляне. Най-незначителен е шумът при търкаляне. 3. Къде е изобразен DEX?

  DEX се вижда само в онлайн магазините на Делтиком. Можете да видите индекса при закупуване на гуми в списъка с резултати от Вашето търсене както и при данните на гуми. 4. Важи ли DEX и за зимни гуми?

  Етикетът за гуми на ЕС не отрзява качествата на гуми при шофиране върху лед и сняг. За това се препоръчва при закупуване на зимни гуми да потърсите съвет както до сега чрез отзивите в неутрална страница за тестване на гуми Testvanenagumi.com.