Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

Nexen зимни гуми

Nexen гуми се продават навсякъде по света повече от 60 години. Действията на компанията биват нарушени 8 години след основаването от Корейската война в период 1950-1953 , след което много неща са се случили : Nexen излиза на борсата през 1976, с договор за сътрудничество с Michelin и промяна на производството от диагонални на радиални гуми . Гумите на този производител от Южна Кореа се предлагат на пазара в Европа от много години и могат да се закупят от големите онлайн търговци като barzgumve.com. За да повиши присъствието на европейския пазар компанията разработва план за отваряне на фабрика в Чехия.

Nexen предлага гуми главно за пътнически автомобили и джипове и е добре позната с изключителното отношение цена-качество . През 2013, ADAC прави тест на Nexen Eurowin 600 в размер 185/60 R15 T и награждава модела с първокласни оценки в поведение на суха настилка. Икономичността на гумата се вижда ясно , като се вземе в предвид дълготрайността и разхода на гориво (интересното е че Eurowin 600е всъщност модел на Roadstone който се продава под името на Nexen ).

Winguard Sport е ""true"" зимна гума на Nexen . Широките канали върху протектора на гумата са създадени за да предотвратяват хидропланинга – каналите от външната страна са предназначени за по-добро съпротивление при сняг, докато вътрешните са подредени в зиг заг за по -добра стабилност при високи скорости ( някои размери позволяват скорости до 240km / 150 мили за един час ). За компактни автомобили предложението е модела Nexen Winguard Snow'G, където широките канали на гумата повишават съпротивлението на снежни и заледени пътища.