Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

X
Имате ли нужда
от помощ?
Тук ще ви
преведем стъпка
по стъпка към
новите ви гуми.
Търсене на гуми
Ширина
Височина
Диаметър
Reifen Finden

По автомобил
Марка:
Серия на модела:
Година на производство / тип:
Серия / Версия:

Оптимизираните за пълна мобилност гуми завладяват пазара

Никой не обича да му се спука гума. Колата ви се поврежда насред пътя – може би дори на неизвестно или опасно място. Преди да продължите да шофирате, повредата трябва да бъде проверена и отстранена.

Дефектната гума трябва да бъде заменена с резервна или аварийна такава, за да можете да закарате колата си до най-близкия сервиз. Но дори с резервна гума и инструменти, смяната до натоварен път може да се окаже кошмар. От една страна са постоянно движещите се коли, от друга има риск болтовете да не се разхлабят дори и при най-доброто оборудване. За да се справят с подобни проблеми, производителите на гуми са разработили самозапечатващи се мобилни гуми. Има различни технологии - от Runflat до Seal и DriveGuard. По-долу ще обясним техническите им характеристики.

Гуми с технология Runflat


Tyre Hole

Ако такъв тип гума загуби налягане, тя се стабилизира от своите самоносещи гумени странични стени. Те са изработени от каучукова смес, която осигурява стабилност на гумите в случай на повреда. Освен това вграденият ръб предотвратява излизането на гумата от джантата. Възможно е да продължите да карате с такава гума след спукване на разстояние до 80 километра при максимална скорост от 80 км/ч (ако въздухът излезе от гумата след повредата). В случай на повреда с последваща загуба на налягане има сензори, които издават аларма, така че водачът да е наясно със спукването. В зависимост от модела, тези сензори са разположени директно в гумата, където измерват температура и налягане, като системата оценява сигналите на ABS сензора. Благодарение на run-flat гумите шофьорите си спестяват дълго време на чакане, докато се появи пътна помощ. Вместо това те могат да продължат да карат директно до най-близкия сервиз. Run-flat гумите се предлагат в нашия магазин във варианти на летни и зимни гуми. В зависимост от производителя, run-flat гумите имат различни етикети. Continental, например, нарича своите run-flat гуми SST, което е съкращението за Self Supporting Tyre.

 

Можете да видите нашите топ гуми в категорията runflat тук:

Просто изберете размера на гумата и индекса на скоростта и открийте перфектната гума за вас.

Гуми с технология SEAL


За разлика от run-flat гумите, гумите с технология Seal всъщност могат да се ремонтират сами. Тук говорим за самозапечатващи се гуми. При пробиване самозапечатващите се гуми са предназначени да запечатват автоматично повреденото място. Специална лепкава смес, прикрепена към вътрешната страна на гумата, прави това възможно. Това съединение обхваща пробиващия обект, напр. пирона. Веднага след като обектът бъде изваден, сместа запечатва дупката. Тя бива изтласкана в отвора от налягането на въздуха вътре в гумата. Следователно гумата може лесно да бъде закарана до следващия сервиз.

За разлика от run-flat гумите, технологията SEAL не изисква нито система за контрол на налягането в гумите, нито специални джанти. И: тя може да се използва за всяко превозно средство.

Един от производителите, разработили технологията SEAL, е Continental със своя продукт ContiSeal. Специалните гуми ContiSeal използват тази нова технология и могат да запечатват пробиви с диаметър до пет милиметра.

Въпреки че технологията се счита за безопасна, производителите препоръчват използването на система за следене на налягането в гумите за безопасност. Освен това, запечатаната гума може да се използва като всяка друга гума, без да се налага да регулирате работния рвжим на автомобила или поведението си при шофиране. Законодателството обаче изисква проверка от специалист възможно най-скоро, така че пътуването до сервиз все пак остава необходимост.

Разгледайте нашите топ гуми в категория SEAL:

Просто изберете размера на гумата и индекса на скоростта и открийте перфектната гума за вас.


Гуми с технология DriveGuard


Технологията DriveGuard в гумите се основава на новоразработени стабилизатори – така наречените „охлаждащи стабилизатори“. Външните стени на гумите са подсилени, което ги прави особено еластични по протежение на протектора. Освен това страничните стени са по-здрави и по този начин по-малко податливи на повреди.

Забележка: Използването на предупредителна система е задължително, за да се гарантира, че водачите са наясно, че автомобилът им има спукана гума! От 2014 г. всеки, който използва гуми с технология DriveGuard, трябва да има електронна система за отчитане на налягането в гумите в превозното средство.

Поддържащи пръстен на Bridgestone


Поддържащият пръстен на Bridgestone (BSR) е друг продукт, разработен от Bridgestone. BSR е метален пръстен, монтиран под протектора на гумата, което значително повишава нейната стабилност. Понастоящем обаче гумите тип BSR не могат да се монтират на всяко превозно средство. За монтаж е необходимо специално оборудване, което досега е запазено за мрежата на Toyota.

Никога повече не закъсвайте на пътя при спукана гума

Производителите на гуми обявиха война на спукванията и непрекъснато разработват нови технологии за повишаване на комфорта и безопасността при шофиране. По-долу са някои основни характеристики на гумите, които предлагаме в нашия магазин:

Цените включват ДДС и доставка в България.