Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

Continental отново е победител в тестове на зимни гуми

08/10/18

wintercontact-ts-860-tire-image

  • От дебюта си през 2016 г. WinterContact TS 860 на Continental получи признание за цялостното си представяне в много от най-уважаваните независими тестове за гуми, включително в теста за зимни гуми на ADAC.

Когато тестват гумите за ефективност, качество, безопасност и колко са желани от потребителите, независимите тестове дават на автомобилните ентусиасти задълбочена информация, когато избират следващата си покупка за зимния сезон.

Наред с другите си постижения, TS 860 зае челната позиция в следните тестове: ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS, HAK (автомобилните клубове на съответните държави – Германия, Австрия, Швейцария, Словения, Хърватия), ACE (Автомобилен клуб „Европа“), GTÜ (най-голямата официално призната организация в Германия от технически автомобилни специалисти на свободна практика), Auto motor und sport (немско списание с издания в цяла Европа), Auto Express (английско списание) и много други. Това съответства на резултатите от предишни години, когато тази гума вече оглави тестовете. Победите в тестовете са постигнати във всички тествани показатели.

„Убедителен универсален талант с добри зимни характеристики“, „Висока прецизност на управлението и динамично поведение на заснежени пътища“, „Най-добро поведение на сняг, спиране на мокро и управление на сухо“, „изключителна ефективност на мокра настилка“ и „Перфектно пригодена към електрическото сервоуправление на автомобила“ са само някои от коментарите, които тестващите дадоха на гумата.

Всички тези характеристики на гумата, позволяващи ѝ да печели тестове, са възможни благодарение на водеща на пазара каучукова смес и новоразработен дизайн на протектора. Каучуковата смес Cool Chili има високо съдържание на силициев диоксид, който намалява спирачния път на мокра настилка поради специалните си омекотяващи характеристики. Нови са и специалните високоефективни смоли, които поддържат гъвкавостта на сместа дори при ниски температури, което води до по-къс спирачен път по множество заснежени настилки.

Като използва допълнителен канал за оттичане, вграден в блока на протектора, системата Liquid Layer Drainage позволява на водата да се оттича по-бързо, отколкото беше възможно преди, което намалява спирачния път по заледени пътища. Еднопосочният V-образен протектор включва технология SnowCurve с нейната структура на стената с 3D жлебове с високо сцепление. Чрез допълнителен жлеб в стената на блоковете на протектора зацепващият ефект с компресирания сняг се подобрява, като така се получава по-голямо захващане и се осигурява по-добро сцепление на заснежени пътища.

Зимите в нашата част на Европа са основно студени и мокри, с много дъждовни дни и непредсказуемо количество сняг. Тъй като поне един от четири пътни инцидента с пострадали през зимата се причинява от хлъзгави и заледени пътища, е от изключителна важност да се отнесете сериозно към безопасността си на пътя. Continental се ангажира да направи пътищата по-безопасно място и със своята корпоративна стратегия „Визия Нула“. С нея Continental, единственият производител на гуми с автомобилен опит от спирачния педал чак до самия контакт с настилката, който е от значение, цели да намали жертвите на пътя, нараняванията и инцидентите чрез иновации и технически подобрения.

WinterContact TS 860 се предлага в много различни размери в диапазона до 17 инча, като Continental също така предлага две чудесни зимни гуми за по-големи и по-спортни автомобили. Също както TS 860, WinterContact TS 850 P („p“ за динамика) и наскоро представената WinterContact TS 860 S („s“ за спорт) се предлагат в размери до 22 инча.

img-winter-schnee-bmw-6.jpg

Източник на страницата: https://www.continental.bg/leki-gumi/media-services/newsroom/continental--отново-е-победител-в-тестове


OE Heroes
15/01/21
6 of 6 News

Continental отново е победител в тестове на зимни гуми