Статус на поръчка x
Изход

2 491 71 462 491 71 46

Приносът ни към по-голяма устойчивост

Устойчива продуктова гама

В нашата продуктова гама ще откриете устойчиви и спестяващи средства гуми.

Нашият сертификат за устойчивост

Устойчивите продукти печелят награда при нас.

Нашето ноу-хау - в помощ на вас

Даваме ценни съвети: Какво можете да направите за себе си като шофьор?

Устойчивостта започва с покупката на гуми, продължава с ежедневното шофиране и завършва с професионалното изхвърляне на използвани гуми. Ние от barzgumve.com - най-големият онлайн търговец на гуми в Европа - предлагаме препоръки по тази важна тема, даваме съвети как да откриете подходящите гуми и представяме информация за иновативните продукти и идеи, които планират производителите на гуми. Само заедно можем да постигнем целта - по-голяма устойчивост,

Устойчивото развитие е движеща сила както за избора на потребителите, така и за правителствените политики, за което свидетелства впечатляващият растеж на пазара на екологични гуми. Гумите, в които се използват екологично чисти материали и най-съвременни технологии, обещават значителни постижения в областта на енергийната ефективност и опазването на околната среда.

Още една убедителна причина да инвестирате в екологични автомобилни гуми е нарастващата популярност на електрическите превозни средства. Тези гуми спомагат за подобряване на представянето на автомобила и играят решаваща роля за справяне с предизвикателствата, свързани с ограничения пробег на електрическите превозни средства. Трайното нарастване на търсенето на екологични гуми в сектора на производителите на оригинално оборудване подчертава жизненоважната роля, която тези продукти играят в оформянето на бъдещето на автомобилната индустрия.

Очаква се през прогнозния период от 2021 г. до 2027 г. пазарът на екологични гуми да нарасне с 11,02 %.

Желанието на потребителите за природосъобразни решения за придвижване увеличава търсенето на "зелени" гуми, които са едновременно енергийно ефективни и екологични. Съществен фактор при тези гуми е видът на използваните материали. Производителите на гуми се стремят да заменят каучука със синтетични композитни материали, които често съдържат силициев диоксид. Силициевият диоксид замества каучука в протектора, като свежда до минимум съпротивлението при търкаляне и намалява триенето на пътя. В резултат на това се повишава енергийната ефективност, тъй като съпротивлението при движение е причина за около 10-15% от разхода на гориво при автомобилите и до 30% при камионите. Въпреки че гумите с ниско съпротивление при движение намаляват това само с 2-3 %, свързаните с това икономии на гориво все пак са екологични.

Сред пазарните лидери в областта на екологичните автомобилни гуми са корпорации като Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear Tire & Rubber Company, Pirelli & C. SpA и много други. Тези производители непрекъснато инвестират в продуктови иновации, научноизследователска и развойна дейност, сливания и придобивания, както и в географско разширяване.

Източник: Доклад: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Дата: 26.10.2023)

Предлагаме ви бързо търсене на по-устойчиви гуми

С помощта на нашите филтри за търсене можете бързо и лесно да откриете гуми, които са например икономични или щадящи ресурсите.

Етикетът на ЕС - важна част от избора ви на гума

Когато избирате гума, обърнете внимание на показателите от етикетите на ЕС. Те ви дават добра представа за това дали дадена гума е икономична.

Нашите партньори за монтаж - ефективна доставка и изхвърляне на излезли от употреба гуми

При покупка използвайте опцията за монтиране на гумите в някой от нашите партньорски сервизи. По този начин вашите употребявани гуми също ще бъдат изхвърлени правилно.

Регенерирани гуми - устойчиви и изключително щадящи ресурсите

Що се отнася до качеството и безопасността, регенерираните гуми определено могат да се конкурират с чисто новите гуми. Доказателство за това е, че получавате двугодишна гаранция от производителя на регенерираните гуми - точно както при новите гуми.

Повече детайли

Гуми за електрически автомобили - трябва да са подходящи!

Електрическите автомобили стават все по-популярни. И електрическите, и хибридните автомобили обаче изискват специални гуми.

Повече детайли